Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J27i41ř10í 41K84i74n95d69l

25. 11. 2022 18:25

Já mám pocit, že tyhle stránky čím dál víc slouží těm, co mají touhu písemně exhibicionovat. U demokracie je rozhodující jakým hodnotám slouží.Demokracie hlavně musí být zárukou inviduální svobody jednotlivce. Toje rozhhodující a hlavní.

0 1
možnosti

Jen mala poznamka pro vas, pane Libore Závodný. Skoda vaseho narozeni v dnesni dobe. Se svym sepsanym unikatem by jste opravdu mel uspech u pana Bacha. Ano, byl to ten, ktery drzel Rakousko presne podle vaseho uvazeni. Jenze pan Bach to delal z duvodu, ktere se v dejepise nenaucite.

Trochu vam pomuzu. 1848 se po Frantisku Dobrotivem, stal cisar Franc Josef. Ten byl pri korunovaci 18 let stary. Jiste vite, v tom veku sila muzskeho mladi je velmi silna. Tedy ten Franc Josef potreboval se vydovadet, tak pan Bach prevzal absolutistickou monarchii do svych rukou.

Ten konec Bacha prisel az 1867 a to uz Franc Josef se zacal starat o to "C a K" Rakouske presne podle minulych cisaru. Aby nemel revoluci, ustanovil konstitucni monarchii a poslal Bacha do vysluzby. Duchod jeste nebyl uzakonen, tak Aleksander von Bach musel zit z penez, nahrabanych za te "Absolutisticke monarchie, co by nejsmysluplnejsi formy vlady".

0 0
možnosti

Osvícenec, soudruh Bureš určitě postoupí. Zosobňuje vlastně obrození. Co oznámil v neděli, bylo překvapivě v pondělí schváleno. Absolutistický je taky docela dost. Je to vlastně bůh. I svého syna nám obětoval. Hlasů dost, s podpisy žádný problém. Docela dobře umí i ten potomkův ! Vzhůru na Hrad + Ideální ozdoba Jeleního příkopu - A to absolutně ... ... :-)

1 0
možnosti

J41a82n 72Z48i82e28g13l69e86r

25. 11. 2022 12:46

Ano, také už jsme zaslechl, že osvícený absolutistický panovník je to nejlepší, co by nás mohlo potkat Musím však souhlasit s kolegou Viťhou, že je tady problém s pojistkou. Ale za zajímavou myšlenku zasloužená karma :-)R^

0 0
možnosti

Dal jste si s tím práci, to se musí uznat, ale fakt, že osvícený absolutismus je nejlepší forma vlády, je znám už desítky let. Bohužel nemá pojistku, která by zaměřila jeho zneužití. Na rozdíl od demokracie. Kterou si zameňujete s anarchií.

1 0
možnosti

Problém je s tím slovem "osvícený", něco jako "ten který ví kam se bude ubírat pokrok a je v tom bezchybný". Jenže opak je pravdou, diktátor v rozhodnutích kupí chybu za chybou a n nikdo v jeho okolí nemá odvahu ho na to upozornit, naopak ještě mu pochlebují.

Demokracie samozřejmě dělá chyby také, neustále, jenže jsou poměrně brzo odhaleny, často dramaticky a veřejně, což vyvolává v některých lidech frustraci, že je všechno špatně a že by to měl někdo zakázat, to je základ volání po diktátorovi. Opak je i zde pravdou, je přínosné, že chyby jsou veřejně odhaleny, rozebrány, tak je možné sjednat nápravu.

To je hlavní rozdíl mezi demokracií a různými formami autokracie.

3 0
možnosti

Kdo to celé přelouská, neusne, nebo jinak nezkolabuje, je u mě skutečný borec.

Bez ohledu na obsah, není tento formát blogu pro nakopírování přednášky určen, asi byla malá účast, tak když už jste si dal tu práci, tak jste to pověsil aspoň sem.

No a už od začátku v tom máte zásadní chybu, demokracii nikdo neinstaluje, to by pak byl nějaký diktátor, který by instaloval nějaký režim, což by logicky ale nemohla být demokracie. Prostě se to navzájem vylučuje. To jen vy jste zahleděn do toho, že všechno musí být řízeno nějakou autoritou. Jestliže vám uniká podstata demokracie, pak další teorie jsou všechny chybné.

No, je to asi šok, ale čím dřív si to přiznáte, tím líp.

3 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 615x
ateista, antiteista, nemodlící se neznaboh a rouhající se kacíř 

Seznam rubrik