Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Téma určitě velmi zajímavé, jen se obávám, že ten rozsah a odbornost textu některé čtenáře odradí v jeho polovině. Přesto R^.

0 0
možnosti

Dík za pozoruhodné čtení!

Pokud Vás chápu dobře, tak jste přesvědčen, že naše současná libertální demokracie bude nahrazena oligarchickou demokracií. To považujete za nevyhnutelné a přínosné. Oligarchové si ochočují mediální svět tak, aby propagoval jejich ideologii a jejich vládu. Já to považuji za nepřijatelné! Proč? To je konec skutečné zastupitelské demokracie!

Bezpochyby patříte ke skupině, která si neváží naší veřejnoprávní České televize, ani týdeníku Respekt, protože se staví proti této oligarchické demokracii a trvají na udržení opravdové svobodné, liberální demokracie.

Nevím, zda jste si tím vědom, že takto souzníte s ideologií našich komunistů a okamurovců, zemanovců, klausovců a babišovců, Miloše Zemana, Andreje Babiše a dalších oligarchů! A souzníte i s desinformačním tlakem ruské hybridní války. Já však po ruské oligarchické demokracii rozhodně netoužím!

Nicméně, klobouk dolů! Diskutujete na mnohem vyšší úrovni, než se tady diskutuje běžně!

:-)

0 0
možnosti

Rv

Naše společnost se propadá do virtuální reality stále hlouběji!

Vaši ideologii vnímám jako virtuální realitu též!

Již samotný Váš pohled, že média určují realitu, že určují pravdu, vnímám jako virtuální! Váš pohled je možná levicově liberální, ale nějak stojí mimo realitu.

Nechci Vás urážet, hodně jste studoval, hezky jste to sestavil, ale Vaše ideologie je destruktivní!

Já vnímám svět ideologií rozdělen na 1) pozitivní vztah k pravdě a dalším morálním hodnotám a na 2) lhostejný vztah k pravdě a etice obecně. Vnímám to tak, že první má svoji budoucnost, ale druhý vede k virtuálnímu pohledu a konci civilizace.

:-)

1 0
možnosti
Foto

Máte určitě pravdu s rozdělením světa dle ideologií, problém ale je to, že dnes jsou tak sofistikované ideologie a fake news, že se v nich občas ztrácejí i inteligentní lidé, natož prostší lidé, kterých je ve společnosti více.

Politickým agresorům (posléze "elitám") potom stačí oslovit nereálnými sliby co nejširší elektorát (např. budeme bojovat proti korupci, snížíme daně, zvýšíme důchody, zabráníme nelegální migraci, ..), aby získali moc. Jednodušší voliči ale nereálnost takových slibů často neprohlédnou, přebírají názory (aniž o problému přemýšlí) a volí např. toho, kdo jim slíbí největší zvýšení důchodu. Nevidí nebo je ani nezajímá, že tyto vyšší výdaje znamenají zadlužují budoucích generací, na jejichž důchody už třeba peníze nebudou.

Zastupitelská demokracie je tak velice zranitelná právě ze strany lidí, kteří jsou lhostejní k pravdě a etice. K té budoucnosti jsem proto poněkud skeptický. Optimisticky ale věřím, že má smysl bojovat za pravdu a morální hodnoty a spojí-li se všichni slušní lidé, tak se může politická morálka kultivovat.

1 0
možnosti

:-)Dobré čtení, připadám si jako na řetízáku... Těším se na pokračování.

0 1
možnosti

Váš elaborát je poněkud časově náročný a dočtu ho, až budu mít na to čas.

Zatím jej vnímám jako ideologii, která je podkladem naší virtuální společnosti bez vztahu k realitě, jak si to uvědomuji stále častěji! V mnohém s Vámi nesouhlasím! :-)

0 0
možnosti

Dobrý rozbor, s ledasčím lze polemizovat. Důležitý není ani kult elit, ten byl vždy. Myslím si, že vývoj určují přirozené principy. Prožili jsme převrat v r. 1989, který je ukázkovým příkladem pádu nepřirozeného režimu a jeho nahrazení přirozeným systémem trhu a demokracie. Pokud chtějí ekologové ovládat svět a vnutit mu svoje ideje, musí také založit svůj systém přirozeně. Diktatura se zhroutí. Vláda světové oligarchie je novým prvkem ve vývoji a může fungovat jen, když je svět otevřený a vlády jsou slabé a státy neuzavírají. Proto je nepřítelem Putin, který drží pevnou vládu. Jinde lze vlády ovládat penězi (jako u nás) a nátlakem, v Rusku bohužel ne. S Čínou se už vůbec nepočítá v západním okruhu, který by ovšem potřeboval ruské přírodní zdroje. Ale ty nevlastní. Tím vzniká napětí. Proto ty teorie o nebezpečnosti Ruska apod.

0 0
možnosti

Komunistický režim byl postaven na závisti, nenávisti a virtuální pseudorealitě. Tu virtuální realitu jsme si přetáhli přes Listopad a v rámci naší společnosti ji budujeme, nereálnou virtualitu prohlubujeme a opět se blížíme do bodu zlomu. A to vše se děje v situaci, kdy třetina národa je ovládána ruskou virtuální pseudorealitou! Jsem zvědavý, jak to dopadne! :-)

2 0
možnosti

Oceňuji poctivost obsahu a zdroje. Dá se na jít i jednodušeji. Pravila další "elita Hamáček" :

Fakt to není osobní ! Petříčka jsem vyhodil - tak nějak mimoděk. Lživého Haška s nadšením přijal. Netolický je zloduch, protože ,mluví pravdu. Konečně spojenecká bába Benešová, donutila zástupce Zemana k odchodu - Jeroným Tejc bude lepší ! Má jméno až ze středověku ! Miloš, mne na Hradě pochválil a moudře kýval hlavou. I instrukce dal - letadlo jsem měl připravené - Mazaný tah! Pochopitelně jsem nikam nechtěl cestovat. Vše zastírám, jsem váš český Honza ! Jóóa volte mne ... :-)

2 0
možnosti

Naší obranou proti těmto lživým, nenávistným, mstivým pseudoelitám je osobní úsilí o mravní obnovu každého z nás. Musíme začít každý sám u sebe a ctít pravdu a úctu k druhému člověku. Jiná cesta není! :-)

1 0
možnosti

Co znamená Vaše zkratka? Doktor trollingu? :-)

0 0
možnosti
Foto

Ty vago. 8-o

To je disertačka?

6 1
možnosti
Foto

:-) Na ,,kultu elit" funguje lidstvo od pradávna. Každý kmen měl své náčelníky, rady starších, i své šamany. A to platí stále. Jen media a technic. pokrok to vedou ke stále větší ,,dokonalosti";-)

0 1
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 615x
ateista, antiteista, nemodlící se neznaboh a rouhající se kacíř 

Seznam rubrik