Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jak může být Kalifornie levicová, když tam mají mnohem hůře dostupné zdravotnictví oproti nám a ještě k tomu sociální systém.

1 0
možnosti
Foto

Vaší stať znehodnucuje, že vy vůbec necitujete přímo nějakého levicového myslitele. Jinak řečeno, to co vy si představujete pod pojmem levice, tak to vůbec nemusí odpovídat tomu, co levice ve skutečnosti byla a je. Pravice a levice jsou velmi relativní pojmy, které je nutné vztáhnou ke konkrétní politické situaci. Národní socialisté u nás za první republiky tvořili součást levice (i když hodně napravo), po roce 1945 se stali součástí pravice.

Pokud byste si prostudoval dílo Karla Engliše zjistil byste, že ve svých prvních pracích vyjadřoval levicová stanoviska nicméně postupem času se z něj stal výraznou postavou pravice. On se ale nezměnil, hlásal stále totéž, ale společnost začala ujíždět doleva.

Teorii levice může vypracovat jenom někdo, kdo se k ní hlásí.

0 0
možnosti

Tohle je tak leda motivační dopis Institutu VK (powered by Kellner Loansharking Unlimited).

Pro srovnání této teorie s pravou pravicovou praxí stačí pustit jakýkoliv zpravodajská kanál a pozorovat ty lepší lidi v akci na Capitol Hill...

Až autor dospěje, pochopí, že pravice/levice je hra pro triviály, zastydí se a zkusí to znova a lépe.

0 0
možnosti

Pravicový quasi ideologist, který o sobě tvrdí - cituji: ateista, antiteista, nemodlící se neznaboh a rouhající se kacíř - konec citátu

Pořešte si to, tohle je tak dobré do SS Mládeže. Za tohle do vás každý konservativní pravičák leda vrazí widle.

0 0
možnosti

Hodně štěstí při snaze pochopit monstra a zombie bez vůle.

0 0
možnosti

Jednostranný pamflet. I kdybychom přijali předpoklad, že veškeré uvedené rysy jsou specifické pro levicové myšlení (přičemž bychom museli ještě upřesnit, zda ten, kdo je levičák, takto smýšlí, či naopak - kdo takto smýšlí, je levičák) není na těchto rysech v podstatě nic zvláštního. Toto smýšlení prostě jen vytváří komplementaritu k myšlení pravicovému a teprve v tomto poli souboje či diskuze levice a pravice se rodí společný prostor života. Kdybychom totiž vymazali jedním šmahem veškeré levičáky ze světa a s nimi veškeré jejich ideové principy, co by pak zbylo lidem k formování podmínek jejich kolektivní spolupráce? Zřejmě by došlo k tomu, že v pravici by vznikla levicová odnož. Protože si lze stěží představit jakýkoli princip pro kolektivní lidský život, který by byl určován čistě pravicovým přístupem: toho by se snad dalo dosáhnout jen tak, že by zavládl všeobecný zákon džungle. Ale kdokoli by se pokusil třeba ustanovit společná pravidla pro jízdu dopravními prostředky po silnicích, hned by byl obviněn s progresivismu a snahu o "vylepšování" přirozené reality.

2 0
možnosti

Kdybychom totiž vymazali jedním šmahem veškeré levičáky ze světa a s nimi veškeré jejich ideové principy, co by pak zbylo lidem k formování podmínek jejich kolektivní spolupráce?

Odpověď: zbyla by slušnost, vzájemný respekt, dodržování daných pravidel, úcta k hodnotnějšímu i přínosnějším, spravedlivé dělení a především nestrkání svého zobanu do životů a peněženek jiných.

3 0
možnosti

vše se mění, jsou 2 typy osobností - jedna chce věci přetvářet a druhá spíše zachovávat - takže to, co se děje, se zřejmě bude dít až do konce existence tohoto živoč.druhu

0 0
možnosti

To já znám asi jen jeden typ lidí - takový, co chce někdo to a jindy zase to druhé.

0 0
možnosti

Na úplně nejobecnější rovině vidím za progresivistickými postoji obyčejnou lidskou pýchu. Víru, že právě ta moje generace, ba přímo já, jsem povolán k tomu změnit a vylepšit svět, vyřešit problémy světa, nakrmit hladové.

Nebo, minimálně, když ne víru v to že to dokážu, tak potřebu vidět se jako někoho, kdo o to usiluje. A tenhle sebeobraz předávat na venek (virtue signaling).

0 0
možnosti

Tak tohle je mimořádně povedené... Karma samozřejmě. R^R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 615x
ateista, antiteista, nemodlící se neznaboh a rouhající se kacíř 

Seznam rubrik