Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V jedné sci-fi povídce (našeho autora) bylo, že vynálezce zabudoval do aparatury přístroj, který z projevu odstraňoval všechny prázdné fráze. Jakmile se řečník rozhovořil, začaly se z jeho projevu vytrácet celé pasáže, až nakonec už nebylo slyšet nic.

A přesto dav nadšeně tleskal a provolával příslušnou slávu.

Ve vašem projevu jsou ovšem tři nedostatky: jednak používá stavbu vět ve stylu 19. století, je tu a tam příliš konkrétní a pak, neobsahuje obvyklá vyšinutí z vazby, rusizmy a vůbec používá příliš spisovnou češtinu.

;-D;-D;-D

1 0
možnosti
Foto

Chlubit se v dnešní době tím, že jste antikomunistou ? To je stejně jako se chlubit že jste komunistou před rokem 89. A navíc nemáte anunk, jak takový projev z 50.let má vypadat, takže to, co jste zplodil, karikatur ani z dálky nepřipomíná Rv

1 2
možnosti
MS

Tak pravil odborník a oddaný vyznavač projevů z 50. let. ;-)

4 0
možnosti
PM

P20e22t28r 15M67i78n34k96a

14. 5. 2020 6:36

K obsahu nic nemám, ale ta dikce padesátá léta nepřipomíná. Spíše konec devatenáctého století.

2 0
možnosti
MS

;-DR^ Bouřlivý, neutuchající potlesk. Delegáti vstávají ze sedadel. Ať žije soudruh Závodný! Jak jsme šťastni pod stalinským sluncem!

2 1
možnosti
AL

Ano, jednou to tak prej bylo. Po několikahodinovém Stalinově projevu bouřlivý neutuchající potlesk, trval už 10 minut, 15 minut, 30 minut, všichni už měli opuchlé ruce, ale nikdo nemel odvahu přestat tleskat jako první. Jakýsi soudruh pak tu odvahu po 3/4 hodině našel, a za pár dní či týdnů již nebylo soudruha...

2 1
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 615x
ateista, antiteista, nemodlící se neznaboh a rouhající se kacíř 

Seznam rubrik