Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Gratuluji k Vašemu odhodlání nezplodit dalšího potomka - přenesení Vaší DNA by mu jistě způsobilo mnoho utrpení, jak se dle způsobu Vašeho depresivního, supraracionálně utilitaristického způsobu myšlení zdá. Jen otázečka : pokud by tak uvažovali všichni mladí, zdraví lidé, kdo Vás bude v důchodu za takových 50 let léčit, živit ? Nebylo by fakt férovější, spáchat sebevraždu hned.

P. S. Vaše " výchovné poučování " o tom, že zplození dítěte je vražda, by mělo pomalu vzbudit zájem nějakého odborníka z oboru psychiatrie a BIS

0 0
možnosti

Tvrzení, že zplození potomka je ekvivalentem vraždy je možná přespříliš provokativní. Motivace každého z těchto činů je odlišná a to je nutné zohlednit. Faktem ovšem také je, že zplozením potomka dosáhnete toho, že zemře lidská bytost. Kdyby potomek zplozen nebyl, lidská bytost nezemře. Tak prosté to je.

1 0
možnosti

Dávám + za solidní argumentaci, i když trochu provokuji. ( Otázce, co si počnete ve stáří, kdyby opravdu už zde nebyla žádná mladá generace, jste se ovšem vyhnul :-) ).

Takže prosím ještě o chvíli strpení : Život je příliš dokonalý aby vznikl náhodou. Je příliš krásný, aby neměl smysl. A příliš tvrdý, abychom pochopili, že je zde něco v nepořádku. Biblicky tedy můžeme mluvit o stvoření, věčnosti a hříchu, který se mezi to vklínil. To máte za toho D. Hume, kterým jste nás počastoval hned ve svém prvním článku ;-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS