Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Doporučení pro SPD – nutnost naprosté nesmiřitelnosti s nepřítelem

Lze se současné mediální zvůli vůbec nějak bránit? Pro příznivce svobody je tu SPD a pro SPD je tu několik doporučení, kterými by se měla v boji za svobodu řídit.  

Oligarchický tisk jakoby cítil, že časy jeho největší slávy už jsou za ním a v nadcházejícím období bude jeho prestiž a vliv už jen klesat. Tzv. seriózní tisk je dnes jako krysa zahnaná do kouta - přetváří svoji strategii přežití do podoby vybičované agresivity a téměř jako smyslů zbavený útočí na úplně vše, co se mu nepodobá. Na základě tohoto křečovitého instinktu vznikl i dezinformační článek Jindřicha Šídla komentující deklarovanou žádost Tomia Okamury o „konec Ukrajinského útoku na Rusko“, která je ovšem samozřejmě čistokrevnou lží tohoto uznávaného novináře. Jednoznačné lhaní ze strany tzv. seriózních médií ovšem není v poslední době nikterak ojedinělé. Sofistikované mediální manipulace na bázi důmyslně stavěných narativů vyklízejí prostor poměrně banálnímu falšování faktů, což je úroveň práce s veřejností, která nedosahuje ani poměrů popisovaných v Orwellově románu 1984. Jak se mohou lidé České republiky tomuto „odhození rukaviček“ ze strany tzv. seriózního tisku bránit? Pouhé pasivní vysmívání se novinářské zkorumpovanosti a oportunismu mediálního mainstreamu možná již není dostačující. Již déle neskrývaný parazitismus těchto nepřátelských entit volá po aktivnější, efektivnější a organizovanější reakci. Organizovaná skupina, kterou se náš seriózní tisk pokouší za každou cenu smést, je již ustavena a její právě SPD. Není náhodou, že je to právě SPD, na kterou se zoufalé krysy snaží naskakovat ze všech stran, protože tuší, že právě od ní vzejde konec jejich krysího kralování. Když se zkorumpovaná moc snaží za pomoci lží někoho zničit, způsob, jak se proti tomuto principu šikany postavit spočívá v podpoře té strany, vůči níž je tato agrese podnikána. Pohodlná pasivita vůči zlu vede nakonec vždy jen k otroctví těch, kteří dali přednost pohodlnosti před aktivní obranou a následným protiútokem. Aby byla tato obrana a protiútok co nejúčinnější, doporučil bych SPD následování těchto několika bodů.       

  • Hnutí by mělo být svojí podstatou antiparlamentární a odmítat svoji vnitřní stavbou princip majoritního ustanovování, ve kterém je jeho předseda degradován pouze na vykonavatele vůle a mínění jiných. Hnutí by mělo hájit princip autority předsedy, který by měl zároveň nejvyšší odpovědnost. Místopředsedové by neměli být voleni, ale stanoveni předsedou. Nižší oblastní lídři a předsedové místních skupin by měli být jmenováni nejbližšími nadřízenými autoritami. Když se tak stane, je jim nad jejich střediskem dána neomezená a plná moc a autorita, která může být zrušena jen jejich odvoláním z vyšších míst. Pouze předseda celého hnutí je volen na valné hromadě hlavních členů, kteří ho mohou pohnat k zodpovědnosti a odvolat ho, pokud by se provinil proti principům hnutí nebo by jim špatně sloužil. Na jeho místo by pak nastoupil nový předseda, avšak se stejnou autoritou a zodpovědností.
  • Hnutí by mělo vést své členy k tomu, aby v boji s oligarchickými strukturami nespatřovali něco nepatřičného, ale aby o něj sami usilovali. Nesmí se zaleknout nenávisti nepřátel, naopak po ni toužit. Člověk, jehož názory a postoje nebo přímo on sám není oligarchickým tiskem pomlouván, není dostatečně dobrým člověkem. V tomto smyslu vychází výše zmíněný Tomio Okamura jako předseda velmi dobrý. Coby řádný muž vždy toužil po nenávisti „liberálních demokratů“ a nikdy se nezalekl jejich nepřátelského postoje. Nenávist těchto lidí, jejich celý boj plný lží a pomluv je pro něj jediným štěstím uprostřed bídy upadajícího a rychle degenerujícího systému.  
  • Členové hnutí musí být neustále upomínáni ve skutečnosti, že současný režim ve svých novinách neustále jen lže, a pokud projeví malou jednorázovou pravdu, slouží to jen ke krytí nějakého většího podvodu, čímž je zase jenom záměrnou lží. Oligarchický režim je velmistr ve lhaní a jež a podvod jsou jeho zbraně.
  • Velikost hnutí spočívá v pevnosti jeho myšlenek a jejich fanatickému prosazování, což se děje naprosto neúprosně a netolerantně proti všemu ostatnímu. Zbraní nepřítele je absolutní prolhanost, proti ní musí být pozvednuta zbraň fanatického odhodlání a každý člen hnutí by se měl s touto taktikou zcela ztotožnit.
  • S oligarchickými stranami nelze uzavřít jakýkoliv kompromis s výjimkou parciálních dohod na úrovni nejnižších oblastních celků. Kompromis uzavřený s úhlavním nepřítelem vede k vlastní zkáze. Hnutí nejde o podílení se na moci, ale o převzetí moci a bezpodmínečné vítězství nad silami nepřítele, který má být od moci navždy odstaveni. 
Lucanus cervus

 

Autor: Libor Závodný | neděle 11.12.2022 1:43 | karma článku: 11,58 | přečteno: 449x
  • Další články autora

Libor Závodný

Rozhovor (část 2). Architektura nového režimu

Druhá část rozhovoru na stěžejní politické téma současnosti. Od popisu situace se zde dostáváme k hrubým návrhům řešení.

18.4.2024 v 8:50 | Karma: 0 | Přečteno: 34x | Diskuse| Politika

Libor Závodný

Rozhovor (část 1). Skutečná povaha současného režimu

První část rozhovoru na stěžejní politické téma současnosti. Po úpravě vyjde v zatím nejmenovaném médiu. Čtenáři blogu získávají preferenční časová práva a exkluzivitu.

17.4.2024 v 8:25 | Karma: 4,47 | Přečteno: 87x | Diskuse| Politika

Libor Závodný

Julius Evola: regrese kast

Jak se tisíciletá degenerace úplně všeho odráží v proměnách lidských hierarchií, jež určují charakter doby a veškeré její hodnoty? Odpovídá zakladatel magického idealismu a aristokratického radikalismu, baron Julius Evola.

21.12.2023 v 10:28 | Karma: 9,05 | Přečteno: 188x | Diskuse| Společnost

Libor Závodný

Taktika zásahů proti ideologické platformě moci

Nespokojenost jednotlivých společenských skupin má společného jmenovatele: moc v rukou mediálně akademické oligarchie. Jak se nespokojenost u těchto skupin projevuje? To vše a ještě mnohem více v článku.

24.11.2023 v 9:37 | Karma: 13,26 | Přečteno: 284x | Diskuse| Politika

Libor Závodný

Život na dně (Theodore Dalrymple)

Následující řádky jsou nesystematickým rozborem knihy jmenované v názvu, jež se zabývá patologiemi nižší třídy v Británii. Jsou však zároveň obžalobou liberalismu, který je těchto patologií primárním zdrojem.

6.10.2023 v 9:42 | Karma: 14,94 | Přečteno: 239x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Podmínky míru musí určit Ukrajina, říká ministryně obrany Černochová

29. dubna 2024

Premium Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) o sbírce na munici pro Ukrajinu, komunikaci náčelníka...

Vědmy jdou do akce. Mladé dronařky tvrdě cvičí a chystají se na Rusy

29. dubna 2024

Premium Ukrajina (od zpravodajů iDNES.cz) Válka na Ukrajině je v nemalé míře válkou dronů a technologií. Ukrajina, ale i Rusko je vyvíjejí,...

Americkou Oklahomu a okolní státy zasáhla série tornád. Úřady hlásí čtyři mrtvé

28. dubna 2024  22:16

Nejméně čtyři mrtvé si vyžádala série tornád, která od sobotního večera zasáhla Oklahomu. Podle...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...

  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 615x
ateista, antiteista, nemodlící se neznaboh a rouhající se kacíř 

Seznam rubrik