Komunistický projev (karikatura)

Fiktivní projev využívající dikci 50. let. Nejde o propagování politického postoje, ale pouhou hru se slovy v rámci experimentální prózy či poesie, kdo ví. Autor je antikomunista z přesvědčení. 

Nemlčme již více! Máme se snad i nadále nechat drtit soukolím peněz jež do otroctví celoživotního nás i naše potomstvo uvrhává a sílu naši životní na oltář zisků mrzkých obětovat nás nutí, aby nepatrná menšina parazitů nenažraných plavidla jachetního typu pořizovat si mohla. Pod taktovkou kapitálu úpí tato planeta, svobodu za dolary jsme prohandlovali, jak kapitalismus nám ukládá, též  hodnoty lidské z rukou vyrvány nám byly s napomenutím, aby raději na přispívání  úsilím naším k ziskům bankéřů lačných my jsme se soustředili. A přitom děs neustálý že vrtoch továrníkův o práci nás připraví naším průvodcem každodenním jest. Chamtivost jest nejvyšší metou dnešního světa. Člověk člověku vlkem se až příliš snadno stává a kapitalista nenasytný jen vysmívá se, neboť on vydělá pohodlně vždy. Zdeptáni diktátem zisku a hnáni jako lovená zvěř narážíme v divokém úprku na sebe, abychom ve vzájemném soupeření lítém ukořistili tu boty sešlapané pro syna, tu kamizolu prostou pro dceru. Proč nezeptáme se kdo o důstojnost naši hanebně nás obral?  Proč kanibalizujeme se mezi sebou navzájem a plody zoufalství sami proti sobě obracíme? Vždyť všichni jsme stejně poníženi, stejně uhnáni a lopota každodenní těžce ohýbá hřbet nás všech.

Dost již bylo slepoty. Otevřeme oči spatřeme jak nechutně je zahráváno si s námi, aby jak loutky my mocným lakomcům sloužili potupně, sami však nevěda toho. Vyrvěme se ze spárů chobotnice dusící nás chapadly na naší svobodě přirozené a poznejme konečně pravdu o tomto světě. O tom, jak v žoldu kapitálu hltavými parazity buržoasními zašlapáváni jsme každým dnem, nemohouce se nad hladinou nadechnout, aby oni jen posměchem nás častovali. Nastal čas dorůst pravdě, vyrvěme se třídní slepotě, získejme vědomí třídní a povstaňme!

Vždyť víme z odkazu koho čerpat. Poselství Marxe a Engelse zůstává i po staletích stále živé. Toto poselství bylo jako jasná pochodeň naděje neseno soudruhy Leninem a Stalinem přes mnohé věky a jeho plamen plápolá i dnes, ač se jej zrádné pijavice měšťácké zadusit pokoušejí. Vždyť přece víme po čem duše naše rozhárané žízní. Žízní po nesmlouvavém kolektivismu, jež nám dopřeje přiblížit se šťastnějším zítřkům, ve kterých již není člověk zotročen penězi. Je v nich jen šťastná lidská masa, jejíž jednota není zvrásněna zlem kapitálu. Osvoboďme se z jha drásavého individualismu a společnost beztřídní nastolme.

Vyberme ty nejlepší z nás, kteří čistotu komunistického myšlení budou statečně i v těchto těžkých dnech strážit, a kolem nich se semkněme. V boji s hydrou kapitalismu potřebujeme ctné rytíře, jejichž sršící bolševismus může být nám všem životní inspirací. Nechť jsou to oni, kteří zažehnout požár opravdové komunistické revoluce a lavinu našeho hněvu spravedlivého spustí. Na lítý boj s nenažranci majetnými oni budou připraveni v blyštivém brnění ideologickém, jemuž samotný Lenin se Stalinem ostny pomsty brousili. Vydejme se za jezdci bolševismu proti měšťákům prohnilým do tažení vítězného. Smeťme jako uragán podlosti bankéřů a továrníků, jejichž chřtány budou plivance jedovaté na nás chrlit. Tím se však nesmíme nechat zastrašit stejně jako dalšími diverzními akcemi, jimiž se bude strana kontrarevoluce snažit ve smrtelné křeči naši jízdu spanilou překazit. Ocelová fronta našich srdcí žhnoucích bude vítězná a štěstí beztřídního dovrší.

A pak s nimi zúčtujeme. Parazité jen ať se třesou, spravedlivá zloba všelidového odporu sjednocena pod praporem komunistické revoluce je již brzy všechny dostihne. Oheň čirého bolševismu pak pohltí všechnu špínu dějin. Nezasluhuje si slitování ten, kdo kapitál hromadil a oblečení značkové si kupoval. Buďme bdělí.  Maják spravedlnosti směr nám udá jen když vypořádáme se se všemi silami reakce, které nikdy nespí a pikle vždy kují. Chamtivost nepřátel našich nezná mezí, s povrchu zemského smeteme ji jen společně s jejich nositeli. I to je naše dějinná úloha. 

Vpřed vyražme, soudružskost vybudujme a věrni ji zůstaňme! Komunismus nechť je zítřkem našim, prapory rudé ať ozdobí naše kolchozy, sovchozy, stavby, hutě i doly! Hvězdy komunismu vryjme si noži hluboce do hrudi, ať každý ví, že k hrázi mírové jsme se přihlásili, a že ji budeme výpady krvavými bránit až do skonání světa!!!

Autor: Libor Závodný | středa 13.5.2020 21:07 | karma článku: 10,42 | přečteno: 538x
  • Další články autora

Libor Závodný

Rozhovor (část 2). Architektura nového režimu

Druhá část rozhovoru na stěžejní politické téma současnosti. Od popisu situace se zde dostáváme k hrubým návrhům řešení.

18.4.2024 v 8:50 | Karma: 0 | Přečteno: 34x | Diskuse| Politika

Libor Závodný

Rozhovor (část 1). Skutečná povaha současného režimu

První část rozhovoru na stěžejní politické téma současnosti. Po úpravě vyjde v zatím nejmenovaném médiu. Čtenáři blogu získávají preferenční časová práva a exkluzivitu.

17.4.2024 v 8:25 | Karma: 4,47 | Přečteno: 87x | Diskuse| Politika

Libor Závodný

Julius Evola: regrese kast

Jak se tisíciletá degenerace úplně všeho odráží v proměnách lidských hierarchií, jež určují charakter doby a veškeré její hodnoty? Odpovídá zakladatel magického idealismu a aristokratického radikalismu, baron Julius Evola.

21.12.2023 v 10:28 | Karma: 9,05 | Přečteno: 188x | Diskuse| Společnost

Libor Závodný

Taktika zásahů proti ideologické platformě moci

Nespokojenost jednotlivých společenských skupin má společného jmenovatele: moc v rukou mediálně akademické oligarchie. Jak se nespokojenost u těchto skupin projevuje? To vše a ještě mnohem více v článku.

24.11.2023 v 9:37 | Karma: 13,26 | Přečteno: 284x | Diskuse| Politika

Libor Závodný

Život na dně (Theodore Dalrymple)

Následující řádky jsou nesystematickým rozborem knihy jmenované v názvu, jež se zabývá patologiemi nižší třídy v Británii. Jsou však zároveň obžalobou liberalismu, který je těchto patologií primárním zdrojem.

6.10.2023 v 9:42 | Karma: 14,94 | Přečteno: 239x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 615x
ateista, antiteista, nemodlící se neznaboh a rouhající se kacíř 

Seznam rubrik